joi, 16 iulie 2015

Atelierul cu margele si accesorii pentru bijuterii handmade



Crearea bijuteriilor handmade este mai mult deacat un hobby. Este o terapie de relaxare ce poate fi transformata intr-un job part-time. Inainte insa de a va apuca de aceasta minunata metoda de relaxare, urmariti mai multe tutoriale si clipuri video pe youtube, intrucat sunt mai multe tehnici de confectionare a bijuteriilor handmade. 
  • - Clesti In primul rand ai nevoie de instrumente, pentru bijuteriile pe care le creez folosesc o gama variata de clesti 



* instrumentele din imagini reperzinta strictul necesar!
  • - Pentru urmatorul pas aveti nevoie de accesorii pentru bijuterii , adica piesele prefabricate care va usureaza munca create special pentru a veni in sprijinul micilor artizani de bijuterii cum ar fi agatatorile de cercei, lanturile incuietroi, etc.
Agatatorile de cercei. Exista multe modele da agatatori de cerecei si multe forme, cel mai important este sa adaptezi agatatoarea in functie de marimea si greutatea cerceilor.(grosimea metalului cerceilor trebuie sa fie adaptata greuatii pietrelor agatate de ele)
Agatatorile de cereci pot fi din diferite materiale(acestea sunt valabile si pentru lanturi, inchzatiori, etc), cum ar fi:
-argint (trebuie sa ai grija sa fie destul de gros pt ca argintul este un metal moale)
-aur
-suflate cu argint
-suflate cu aur
-otel
-otel chirurgical(recumandate pentru persoanele care nu pot purta metal comun)
-cupru
-etc.

-Acele.Acele se folosesc pentru a agata pietrele de lant, agatatori de cerecei,anouri,etc. Eu recomand folosirea acelor la orice tip de bijuterii. Un aspect important in alegerea acelor este grosimea si lungimea lor. Si aceastea se aleg in functie de marimea si greutatea pietrei dar si in functie de grosimea gaurii acesteia(nu oriece ac intra in anumite pietre)
Exista trei tipuri de ace:

-Anourile.Anourile sunt foarte importante in crearea bijuteriilor. Pentru a alege anuorile potrivite trebuie sa ai in vedere ca rezistenta anourilor depinde de marimea si grosimea ceastora, cu cat un anou este mai mare cu atat exsita sanse mai mari ca acesta sa se desfaca si sa strice bijuteria creata. Recomandarea mea este sa folosesti anouri mici si groase pentru a nu risca sa pierzi bijuteriile din urechi sau de pe mana sau sa primesti reclamatii(spun din experienta).

-Lantul. Pentru lant tot ce pot sa spun este sa ai grija sa fie rezistent si sa nu se innegreasca in timp(incerca-l inainte de a vinde bijuteriile)- nu recomand lantul de culoare aurie, se innegreste foarte repede.

-Inchizatorile. Exista doua tipuri de inchizatori, carabinele si inchizatorile tip "baba si mos". Recomand carbinele, sunt mai sigure. La carabine este foarte important sa le incerci inainte sa le cumperi/vinzi.




  •  Ultimul pas reperzinta alegarea pietrelor si a design-ului bijuteriilor

Daca sunteti  hotarati sa va apucati sa va creati propriile bijuterii handmade, sau sa le modificati pe cele pe care le aveti deja, iata cateva accesorii pe care trebuie sa le ai in micul tau atelier:
  Aici insa fiecare trebuie sa-si puna imaginatia la contributie, deoarece exista sute de pietre semipretioase sub forma de margele de diferite marimi, forme si culori.
 Crearea bijuteriilor handmade este o activitate care se invata in timp, insa este o activitate placuta si reconfortanta. Crearea bijuteriilor handmade stimuleaza imaginatia si creativitatea.
 Pentru mine nimic nu este mai placut decat o seara in care sunt alaturi de margelele mele, pe care le insir peste tot in jurul meu, le admir si astept sa imi vina ideile pentru noile bijuterii pe care le voi confectiona.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu