sâmbătă, 14 februarie 2015

Piatra vindecatoare - Amazonitul

     Piatra semipretioasa de amazonit are compoziția chimică: (Na,K)[AlSi3O8]
  Amazonitul poate fi gasit in sudul Canadei, SUA, Brazilia, Namibia, Madagascar, Mozambic, Etiopia, Egipt, Rusia, Suedia Germania si Polonia
  Culoarea si textura amazonitului poate fi confundata cu crisopazul, jadul sau serpentinul.
   Amazonitul pe langa culoarea clasica de albastru intens datorata incluziunilor de plumb mai poate fi si verde, gri, galbui, alb sau rosiatic.In mod obisnuit amazonitul are un luciu sticlos, dar mai poate fi si perlat.
  Amazonitul atrage prin umbrele sale de verde-turcoaz si calmeaza sufletul fiecarui purtator. Energia sa este la fel de puternica ca si raul dupa care este denumit si la fel de curajos ca si femeile razboinice cu care este asociat, cu toate acestea, piatra tempereaza agresiunea si irationalul si ofera armonie si echilibru.
  Amazonitul ofera purtatorului mai multa vitalitate si pofta de viata.In acelasi timp, se spune ca ajuta la un somn adanc si linistit.
- amazonit-ul ofera optimism, forta de a depasi mai usor problemele cotidiene
- amazonit-ul ajuta in cazul depresilor, recomandat femeilor gravide.

 Amazonitul are o puternica actiune filtranta. In plan fizic el
blocheaza stresul geopatic, absoarbe microundele si radiatiile de telefoane mobile, protejeaza impotriva poluarii electromagnetice. Aceasta piatra trebuie plasata intre persoana care o poarta si sursa de poluare sau lipita de telefonul mobil. In plan mental, filtreaza informatiile ce ajung la creier si le combina cu intuitia. Piatra extrem de linistitoare, clameaza creierul si sistemul nervos si armonizeaza corpul fizic cu cel eteric, mentinand o sanatate optima. Amazonitul echilibreaza energiile masculine si feminine, precum si numeroase aspecte ale personalitatii. Acest cristal va permite sa vedeti cele doua parti ale unei probleme sau punctele de vedere diferite.
  Amazonitul a fost purtat ca si bijuterie in America Centrala si America de Sud in timpurile precolumbiene si se spune ca a impodobit scuturile amazoanelor, un trib formidabil de femei razboinice care au trait in secolul X î.H.
 Este considerata Piatra Curajului si a Adevarului dar si “Piatra Sperantei” si se spune ca amazonitul inspira incredere si speranta si creste creativitatea fiind piatra ideala pentru orice creator de bijuterii.
   Numele provine de la fluviul Amazon, unde a fost descoperit.
   Guvernate de Mercur, cristalele verzi ascund in ele o energie cu totul speciala, fiind aducatoare de noroc si echilibru. Aduc relaxare, calm interior si exterior, aplaneaza conflictele si deschid spre armonie si buna intelegere. Sunt cristale ale poftei de viata, ale sanatatii, ale puritatii naturii, deci confera energia necesara pentru a ne echilibra viata pe toate planurile. Sunt pietre care mentin o stare de sanatate buna (cristale vindecatoare). Sunt recomandate pentru orice scopuri aflate in grija lui Venus: dragoste, casatorie, succes la sexul opus, impacare, armonie, bunatate, calm, liniste, frumusete, dar si a lui Mercur: bani, succes in afaceri, bunastare, afirmare intelectuala, buna relationare, comunicare, studiu, calatorii, impacare. Par a fi cristale „bune la toate”. Protejeaza impotriva pierderilor de bani, a ghinionului, a bolilor, a gandurilor negative. 
 Din punct de vede astrologic amazonitul este piatra semipretioasa a zodiei fecioara, balanta si varsator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu