marți, 31 martie 2015

Cuartul - Amplificator curativ si energetic

Datorită formei sale cristaline particulare de spirală elicoidală, cuarţul este cel mai puternic amplificator curativ şi energetic de pe planetă. Zăcămintele din lumea întreagă absorb, înmagazinează, eliberează şi reglează energia, deblocând-o. Atunci când acele de acupunctură sunt trase în cuarţ, efectele lor cresc cu 10%. Fotografiile Kirlian au arătat că o persoană care ţine în mână un cristal de cuarţ îşi dublează câmpul. îmbunătăţeşte testele musculare şi protejează contra radiaţiilor. Generează electromagnetism şi disipează electricitatea statică.
Acţionează la un nivel vibraţional în acord cu necesităţile energetice specifice ale persoanei care trebuie vindecată sau care trebuie să efectueze o activitate spirituală. Cuarţul conduce energia în starea sa perfectă, întorcându-se până în momentul precedent apariţiei răului. Purifică şi fortifică organele, ca şi corpurile subtile. Este un purificator subtil al sufletului, conectând dimensiunile fizice cu cele mentale. In plan spiritual, conduce energia la cel mai înalt nivel. înglobând ansamblul spectrului de culori, cuarţul transparent acţionează pe toate planurile fiinţei. înmagazinând informaţia precum un calculator natural, cuarţul constituie el însuşi o bibliotecă spirituală cu acces liber. Poate dizolva seminţele karmice. Scoate în evidenţă abilităţile psihice şi pune în acord individul cu scopul său spiritual. In timpul meditaţiei, filtrează elementele perturbatoare. Acest cristal este receptorul cel mai eficace al programării. In plan mental, favorizează concentrarea şi deblochează memoria. Cuarţul economiseşte energia. Ataşat rezervorului de benzină al maşinii, un vârf de cuarţ reduce consumul de benzină. Secţiunile vârfurilor de cuarţ au forme diferite, In funcţie de rapiditatea formării lor. Aceste forme sunt foarte importante
Piatra semipretioasa de cuart stimulează sistemul imunitar şi echilibrează corpul. Excelent pentru a îngriji arsurile. Armonizează toate chakrele şi aliniază corpurile subtile
CULORI Şl TIPURI DE CUARŢ SPECIFICE
In afara caracteristicilor generice, următoarele culori şi tipuri de cuarţ au proprietăţi adiţionale:





Cuarţul albastru permite înţelegerea cu cei din jur şi alungă frica. Calmând mintea, ajută individul să-şi înţeleagâ natura spirituală şi inspiră speranţă. Benefic organelor din partea superioară a corpului. Purifică sângele  şi fortifică sistemul imunitar.


Vindecătorul aurit(natural eflorescent, galben transparent) facilitează comunicarea spirituală la mare distanţă, inclusiv pe cea dintre lumi, şi permite vindecarea la toate nivelurile.

Cuarţul verde deschide şi stabilizează chakra inimii. Transformă energianegativă, dezvoltă creativitatea şi echilibrează sistemul endocrin.

Cuarţul colorat (arlechin) are vârtejuri de puncte roşii care „dansează”. Leagă chakra inimii de chakra coroană, aducând în corp vitalitatea fizică şi spirituală. Echilibrând polarităţile şi meridianele corpului, acest cristal le ancorează în corpul eteric, armonizând sistemul nervos subtil şi fizic. Favorizează exprimarea iubirii universale şi acţionează ca o punte între lumea spirituală şi cea fizică. Consolidează venele, memoria şi tiroida, vindecă hipotiroidia. Activează voinţa de restabilire după o boală sau după
un rău, diminuează dependenţa.
Cuarţul cu litiu (natural eflorescent, cu pete lila roşii-violacee) este un antidepresiv natural. Energiile sale curative puternice pun uşor în evidenţă simptomele depresiei, neutralizând mânia şi supărarea de
lungă durată. Permite întoarcerea în vieţile anterioare pentru a distruge cauzele răului emoţional transmis în viaţa prezentă. Purificator excelent atât pentru chakre, cât şi pentru apă. Foarte util pentru a îngriji
plantele şi animalele.
Titanul natural „pătează” cristalele de cuarţ care posedă aceleaşi puteri ca şi cuarţul curcubeu pentru aură . Adesea inclus în cuarţ ca şi cuarţul cu induziuni de rutil .
Irizarea naturală (curcubeu)prezentă în
multe cristale de cuarţ stimulează conştiinţa iubirii
universale, absoarbe negativitatea şi răspândeşte energia
curativă în corp şi în  mediul înconjurător.

Cuarţul de Tanger (natural eflorescent, portocaliu transparent) este benefic după un şoc sau traumatism, în special pentru suflet. Ajută la recuperarea sufletului şi la integrarea în corp, precum şi tratamentul după un atac fizic. Acest cuarţ este benefic vindecării vieţilor anterioare şi în situaţia în care sufletul crede că a făcut o greşeală pentru care trebuie să plătească. Sufletul învaţă să descopere beneficiile unor asemenea experienţe. Acest cuarţ activează şi armonizează chakra sacrală, stimulând curentul de energie creativă. Conduce dincolo de sistemul de credinţe limitate al individului, într-o vibraţie mai pozitivă. Demonstrează că cine se aseamănă se adună.
Cuarţul tibetan prezintă fie un singur vârf, fie vârfuri duble. Vehiculează rezonanţa Tibetului şi ştiinţa ezoterică care se practică acolo de foarte mult timp, la care ne putem acorda meditând asupra acestui cristal. Acestă ştiinţă va fi astfel utilizată instinctiv în practicile curative şi spirituale. Asigură accesul la Arhivele akashice. Energia sa focalizată trece în corp şi în eu,
inducând o vindecare profundă şi încărcând cu energie corpurile subtile. Utilizat pe corpul fizic, purificăşi încarcă cu energie toate meridianele.


luni, 23 martie 2015

Crisocola - Piatra meditatiei

 Piatra semipretioasa de crisocola este de culoare albastru turcoaz spre verde, iar provenienta ei este din  Ural, Izrael, Arizona, Peru, Africa de Sud
 Piatră de susţinere, liniştitoare şi utilă, care facilitează meditaţia şi comunicarea. In casă, absoarbe toate tipurile de energii
negative. Ajută la acceptarea cu calm a situaţiilor în permanentă schimbare, invocând o forţă interioară mare. Benefic în relaţiile tensionate, stabilizează şi rezolvă atât problemele domestice, cât şi interacţiunile personale. Calm, purifică şi încarcă cu energie toate chakrele punându-le în legătură cu divinul. Aşezat pe chakra plexului solar, alungă emoţiile negative precum vinovăţia şi inversează programarea distructivă. Pe chakrainimii tratează durerile inimii şi intensifică capacitatea de a iubi. La chakra gâtului, îmbunătăţeşte comunicarea şi vă indică situaţiile în care nutrebuie să vorbiţi. La al treilea ochi, deschide viziunea psihică.In plan psihologic, creşte conştiinţa de sine şi echilibrul interior, conferă încredere şi sensibilitate, întăreşte puterea personală şi inspirăcreativitatea. învinge fobiile, elimină negativitatea şi oferă o motivaţie celor cărora le lipseşte.


In plan mental piatra semipretioasa de crisocola diminuează tensiunile şi vă ajută să vă păstraţi capul pe umeri.  Promovează adevărul şi imparţialitatea.
In plan emoţional, înlătură vinovăţia şi aduce bucurie.
Tratează artrita, bolile sistemului osos, spasmele musculare, afecţiunile tractului digestiv, ulcerele, tulburările hematologice şi problemele pulmonare. Detoxifică ficatul, rinichii şi intestinele. Reaprovizionează sângele şi structura celulară a plămânilor cu oxigen, creşte capacitatea respiratorie, reglează nivelul de insulină şi echilibrează sângele. Intăreşte muşchii şi atenuează crampele acestora. Datorită acţiunii sale revigorante, vindecă infecţiile, mai ales pe cele ale gâtului şi amigdalelor, scade presiunea sanguină, calmează arsurile. Atenuează durerea artritică, fortifică tiroida şi este benefic pentru metabolism. La femei, tratează sindromul premenstrual şi crampele. 

miercuri, 18 martie 2015

Coralul - O minune a naturii


colier cu coralDe aceasta data, va punem la dispozitie informatii despre o piatra semipretioasa care provine dintr-o minune a naturii, daca o putem numi asa. Si anume, din recifurile de corali. Nu multa lume ajunge sa le vada in mediul lor natural, insa are ocazia sa le poarte. Pentru ca piatra care se confectioneaza din coralul luat de pe fundul marilor si oceanelor, este foarte frumoasa si este pe atat de benefica pe cat este de frumoasa.
Ca si compozitie chimica, coralul este un carbonat de calciu, cu formula chimica CaCO3. Tot din punct de vedere chimic si fizic, in natura, luciul sau nu se poate numi astfel, pentru ca suprafata sa este foarte poroasa. Piatra de coral, care are culoarea coralului din natura, poate fi intalnita in urmatoarele nuante: alb, rosu, roz si, considerat regele coralilor, negru. Dat fiind aspectul poros, si greutatea acestuia este influentata, ca atare, aceasta piatra, chiar si slefuita, este usoara. Ba mai mult, in comparatie cu alte pietre, este calda si placuta la atingere. 
Denumirea sa provine din grecescul “korallion” care inseamna “coral rosu”. Iar acesta se poate intalni in jurul Australiei, in arhicunoscuta bariera de corali, dar si de-a lungul tarmului Marii Mediterane, Japonia, Hawai si in arhipelagul Malaezian.
In erele antichitatii, coralul era considerat o piatra purtatoare de puteri talismanice atat de puternice, incat nu mai avea nevoie nici macar de inscriptiile si de simbolurile caracteristice acestor talismane. Ca sa arate cat de puternica, aceasta piatra de coral era folosita in vrajile contra focului si naufragiului. Se spunea ca are puteri foarte mari in aceste domenii.
Romanii, considerau coralul un talisman al copiilor, care ii pazea de lucruri rele, dar si credeau in diagnosticarea unui bolnav prin schimbarea culorii. Ba mai mult, se credea ca fereste posesorul de muscaturi de sarpe. Egiptenii il venerau la fel de mult, si la fel si triburile celtice.
Toate pietrele semipretioase au legaturi stranse cu astrele. Astfel s-a constatat ca piatra de coral isi declanseaza puterile benefice asupta persoanelor din zodiile berbec, taur, balanta si pesti. Mai exact, asupra persoanelor nascute in lunile februarie, aprilie, octombrie si noiembrie. Ca si planeta guvernatoare, Marte este cea care domina coralul.
Daca ne indreptam catre zodiacul chinezesc, descoperim legaturi si cu acesta, iar anii corespunzatori maimutei ii corespund coralul alb, iar cei corespunzatori caprei, coralul rosu.
Se recomanda cu incredere sa oferiti aceasta piatra sau obiecte confectionate din ea la aniversarea de 35 de ani, fie ca este vorba despre nastere, fie despre casnicie. Ba mai mult, a fost atat de indragita, incat a fost denumita piatra nationala a Marocului.
bratara cu coral
Toate culorile de coral au un rol protector puternic asupra persoanelor cu care poate sa se conecteze, dar in special asupra copiilor si batranilor, iar ca si efect asupra altor vietati, coralul protejeaza chiar si plantele. Agatat in copaci, acesta protejeaza recolta si ajuta pomii fructiferi sa dea un rod bogat.
V-am spus ca protejeaza, dar nu v-am spus impotriva caror lucruri ne protejeaza. Coralul ne protejeaza importiva acctidentelor si jafurilor, evenimente foarte neplacute si care pot sa ne marcheze atat sufleteste cat si fizic. Tot asa, coralul de orice culoare ne poate mari abilitatile intelectuale in general, dar in special campul energetic, intelepciunea, diplomatia, intuitia, imaginatia, comunicativitatea, creativitatea, judecata, respectul de sine, concentrarea, ratiunea si curajul. Dar poate si reduce sentimentul de frustrare si resentimentele. Deochiul este un efect de care tuturor ne este frica si nu stim cum sa il indepartam. Coralul este perfect pentru asta.  
Fiecare varietate de coral are beneficii in plus fata de ceea ce tocmai v-am prezentat. Coralul alb ne protejeaza in calatoriile pe mare, ne poate relaxa si ne poate aduce armonia de care avem nevoie in familie sau in cuplu. Tot el este cel care umple golurile aurei. Coralul roz ne poate aduce iubiri platonice si prietenii, dar de aceasta data nu platonice, ci reale. Beneficiile coralului rosu sunt de natura pozitiva, deoarece stimuleaza creativitatea, pasinuea intr-un cuplu sau pasiunea de care avem nevoie atunci cand ne apucam de un lucru, iubirea care ne face atat de mult bine, optimismul, intelepciunea si entuziasmul, toate acestea sunt stari care ulterior ne aduc bunastare si fericire. Nu in cele din urma, coralul negru, regele coralilor, asa cum l-am numit mai devreme, absoarbe energiile negative si ne confera pacea sufleteasca. Cu asa beneficii, titulatura sa este perfect acordata.
colier cu coral albPe langa toate acestea, efectele coralului sunt si de natura medicala, chiar daca nu multa lume accepta aceasta atribuire. Cazurile in care coralul are efecte benefice sunt cele legate de sistemul muscular, sistemul circulator impreuna cu cel cardiac, sistemul reproducator, tiroida, metabolism, maduva spinarii si nervii spinali, sistemul osos, splina, timus, bila. Ca si diagnostice si simptome, coralul are efecte benefice asupra cazurilor de infertilitate, leucemie, constipatie, eczeme, insomnie, astm, cosmaruri, indigestie, lipsa poftei de mancare, dar si obezitate, colici, stari de voma, anemie, varice, hemoragie, artrita, febra sau tulburari sexuale.
Cu toate ca are efecte benefice asupra problemelor cardiace, persoanele hipertensive trebuie sa se fereasca de el, pentru ca nu ii ajuta, daca sunt dintre acele persoane asupra carora coralul are efect.
Iar cum toti ne temem de efectele imbatranirii, acum am gasit acea salvare mult asteptata. Acel izvor al tineretii. Acesta este piatra de coral. Ea ne ajuta foarte mult in aceasta privinta si ne ofera suportul moral de care avem nevoie, pe langa beneficiile fizice.

Trebuie sa avem grija foarte mare cu piatra de coral pentru ca, avand in vedere compozitia sa, aceasta se zgarie destul de usor. De aceea este si interzisa purificarea cu sare. Sarea avand o granulatie mai tare, o va zgaria foarte tare, fapt care ii va reduce frumusetea si dimensiunile, dupa mai multe repetari. In plus, trebuie sa fie ferita de caldura excesiva, transpiratie sau produse cosmetice care o pot decolora. Asadar, se curata doar cu apa rece si apoi se expune foarte putin timp la soare. Daca totusi isi pierde din culoare, aceasta se poate recapata prin scufundarea in apa oxigenata.

miercuri, 11 martie 2015

Citrinul - Piatra bogatiei


 Citrinul este o varietate de cuart a carei culoare variaza de la galben deschis la brun (galben-brun, galben-lamaie, galben – portocaliu). Citrinul are impuritati sferice, si este rar gasit in mod natural. Cel mai comercializat citrin este de fapt ametist sau cuart fumuriu incalzit artificial. Brazilia este cel mai important producator de citrin, cea mai mare parte a productiei provenind din statul Rio Grande do Sul.
  Multi oameni au ajuns sa cunoasca si sa iubesca aceasta piatra sub numele de aur-topaz sau Madeira care in spaniola inseamna topaz, desi in realitate ea are foarte putin in comun cu piatra pretioasa topaz - cu exceptia catorva nuante de culoare. Istoria citrinului este strans legata de cea a topazului si coincide cu ea complet, atunci cand este vorba de interpretarea presupuselor puteri miraculoase.
    Cu toate acestea citrinul este un membru al familiei cuartului, o familie cu o multitudine de culori si structuri diferite, care ofera iubitorilor de pietre pretioase aproape orice in ceea ce priveste impodobirea si decorarea, de la pietre absolut clare de cristal la onix negru.
    Apara nativii din Gemeni, Berbec, Taur, Gemeni, Leu, Fecioara, Balanta, Sagetator, Pesti Faciliteaza aducerea de energie vitala in organism, elimina impuritatile fizice si emotionale. Creste capacitatea de concentrare si dezvolta vederile "in perspectiva". 
    Piatra semipretioasa de citrin este una dintre cele trei pietre traditionale pentru cei nascuti in luna noiembrie.


Culoarea si alte proprietati ale citrinului
    Numele a derivat de la culoare (galben de lamaie) cu toate ca cele mai cautate pietre de citrin au o culoare care variaza de la galbui la rosu-maroniu. Ca toate cristalele de cuart citrinul are o duritate de 7 pe scara Mohs si este, deci intr-o mare masura insensibil la zgarieturi si fara proprietati de clivare.
    Chiar si in cazul in care indicele de refractie este relativ mic, pietrele galbene au un ton cald, care pare ca a captat ultimele straluciri ale toamnei. 
    Nu sunt multe pietre pretioase de culoare galbena in lumea bijuteriilor. Diamantul si safirul pot fi galbene, sau tourmalinul si crisoberilul, desi acestea tind sa fie oarecum verzi. Cu toate acestea citrinul indeplineste dorintele tuturor in ceea ce priveste culoarea, variind de la galben lamaie la maro-roscat.



Surse de citrin
    Desi rara, culoarea galbena nu apare de fapt in cuartul natural decat in cazuri extreme, atunci cand exista urme de fier in dioxidul de siliciu. Din punct de vedere istoric citrin s-a gasit in Spania, pe insula scotiana Arran, in Franta si Ungaria.

 Calitati metafizice:

Citrinul natural este o piatra pretioasa ce potenteaza bogatia.Citrinul aduce noroc in bogatie, avere, prosperitate si mai multe venituri. 

Exista un copac bijuterie facut din citrin, utilizat in feng shui, se numeste "copacul dorintelor" si este cunoscut pentru sprijinul ferm in ceea ce priveste averea si veniturile.
Se considera ca bijuteria copac de citrin plasata in camera, la colturi sau pe birourile oamenilor de afaceri poate aduce o energie excelenta "Yang" pentru cresterea bogatiei si pentru abundenta. In cele mai vechi timpuri "copacul dorintelor" reprezenta un simbol puternic, fie ca era vorba de relatii, avere, sanatate, familie armonie sau trecerea unor examene.


 Efecte asupra sanatatii: 
Mareste puterea de vindecare a organismului 
Benefic in caz de alergii, boli de nutritie, aciditate gastrica, diabet, probleme de digestie, anemie, apendicita.
Bun pentru circulatia sangvina, inima, muschi, rinichi, tiroida, timus, sistem circulator si excretor, colon, ficat, digestie, splina, sistem urinar, cap, coloana vertebrala.
Ajuta la eliminarea toxinelor, regenerarea tesuturilor, mentinerea greutatii.
Imbunataste vazul (recomandat celor care poarta ochelari). 
Scade dependenta de diverse elemente: tutun, alcool, medicamente etc

luni, 9 martie 2015

Charoitul - Piatra familiei

Charoitul este un mineral extrem de rar din clasa silicatilor.Denumirea provine de la râul în apropierea căruia a fost descoperit pentru prima oară și anume râul Chara din estul Siberiei.
Charoitul are o culoare purpuriu indigo, pana la violet si poate conține vârtejuri de Augit de culoare neagră.
Charoitul  a fost descoperit în anul 1978 în Munții Murun din Yakutia dar  a început să fie cunoscut indeosebi după căderea cortinei de fier și deschiderea fostei U.R.S.S., când mongolii si popoarele siberiene au putut pune în valoare proprietățile decorative cât și cele vindecătoare. Este încă destul de rar găsit în magazine. Poate fi confundat cu Sugilitul care este destul de asemănător.
Mongolii fierb această piatră iar ceaiul rezultat este apoi consumat de către toți membrii familiei în scopul de a le asigura protecția și de a consolida legăturile dintre aceștia, asadar charoitul mai poate fi denumit si "piatra familiei''

Este o piatră karmică, a transformării spirituale. Poate fi folosit pentru meditatie și concentrare. Este cel mai eficient cristal pentru a înlătura teama de necunoscut și teama în general.
Protejează împotriva atacurilor energetice, a ostilității celor din jur. Respinge energiile negative, atacurile psihice, magia și gândurile rele. Protejează purtătorul împotriva acțiunii razelor X.Restabilește starea de bine în organism, poate fi folosit cu succes în cazuri de insomnie și chiar în cazuri de autism.Mărește: inspirația, claritatea mentală, concentrarea, serviabilitatea, ajută la echilibrarea emoțională.Întărește: sistemul imunitar, promovează metabolismul de bază, calmează nervii.Stimulează: circulația sângelui și ritmul cardiac, ajută în afecțiuni cardiace și oculare, exercită un efect calmant.Ușurează: procesul de desprindere a copiilor de sub aripa protectoare a părinților, asigură o mai mare independență 
în stilul de viață, fără temeri excesive.Deschide inima și ajută la echilibrarea emoțională și energetică a organismului.

Charoitul este o piatra recomandata pentru zodiile, sagetotor, scorpion sau pesti

luni, 2 martie 2015

Carneolul - simbolul vietii

 Carneolul este o varianta microcristalina a calcedoniei, un mineral din grupa cuartului. Cele mai apreciate minerale sunt de culoare roșie închisă translucide privite la lumină cu nuanțe roșii ca focul, mai apar variante de culoare brună uniformă, vărgate, sau cu pete, ca și culori mai deschise aproape roz.
Aceaste nuanțe de culoare a mineralului se datorează prezenței în cantități diferite a oxizilor și hidroxizilor de fier, oxizii fiind răspunzători de nuanța roșie și hidroxizii de culoarea brună.Datorita culorii sale rosiatice, in care sclipesc reflexe in nuantele focului, aceasta piatra semipretioasa este o incantare pentru ochiul celui care o priveste. Exista si variante de carneol brun, numit sarder, folosit pe scara larga in confectionarea obiectelor de podoaba, de la inele si coliere la medalioane, si chiar a obiectelor de arta. Astazi, cele mai frumoase exemplare de carneol provin din India, Japonia si Africa de Nord.In Egipt, carneolul era considerat un simbol al protectiei zeitei Isis, dovedindu-si, inca din Antichitate, proprietatile terapeutice. Asa se face ca, inca de pe atunci, medicii egipteni il considerau de ajutor pentru stoparea hemoragiilor. Tot in Egipt, carneolul era interpretat ca un simbol al vietii, al bogatiei si al prosperitatii. Asezata in mormant, piatra semipretioasa avea darul de a-l apara pe raposat in timpul calatoriei catre lumea de dincolo.
Piatra semipretioasa de carneol intareste si stimuleaza metabolismul, fiind benefic si organelor reproducatoare feminine. Este o piatra semipretioasa recomandata mai ales hipertensivilor si persoanelor in varsta (se considera ca ar avea efecte analgezice). Se spune ca aceasta piatra semipretioasa are puterea de a stopa hemoragiile si de a reduce inflamatiile. In plus, se spune ca amuleta cu carneol rivalizeaza cu produsele cosmetice, purtarea ei fiind ideala pentru a va mentine tenul luminos si odihnit.
 Povestea carneolului este strans legata de cea a agatelor. De mii de ani, India este renumita pentru aceste pietre. Fie ca era de forma rotunda, cilindrica sau de romb, carneolul provenind din India a impodobit femeile lumii antice. Despre regina Pu-Abi a cetatii Ur, legenda spune ca purta coliere de aur, lapis-lazuli si carneol si alte podoabe din agata. La Muzeul de Istorie din Cairo sunt expuse mici fragmente de carneol, gasite la Hierakonpolis impreuna cu un colier din cochilii de scoica. Descoperirile arheologice arata ca, inca din cele mai vechi timpuri, in jurul carneolului s-a dezvoltat o intreaga industrie. O dovada in acest sens este si descoperirea atelierelor neolitice din Mali de prelucrare a acestei pietre semipretioase.
 De-a lungul istoriei au fost existat mai multe bijuterii cu pietre de carneol, descoperite de arheologi, si expuse acum in diferite muzee:

Inelul din Telo găsit în Iran (cca. 2500 î.e.n) se găsește azi în Louvre

Inelul cu piatră fenician cu un scarabeus (secolul VI î.e.n.) azi în British Museum
Inelul cu piatră etrusc cu reprezentarea lui Poseidon (secolul VI î.e.n.) azi găsindu-se în Biblioteca națională franceză.