De aceasta data, va punem la dispozitie informatii despre o piatra semipretioasa care provine dintr-o minune a naturii, daca o putem numi asa. Si anume, din recifurile de corali. Nu multa lume ajunge sa le vada in mediul lor natural, insa are ocazia sa le poarte. Pentru ca piatra care se confectioneaza din coralul luat de pe fundul marilor si oceanelor, este foarte frumoasa si este pe atat de benefica pe cat este de frumoasa.
Ca si compozitie chimica, coralul este un carbonat de calciu, cu formula chimica CaCO3. Tot din punct de vedere chimic si fizic, in natura, luciul sau nu se poate numi astfel, pentru ca suprafata sa este foarte poroasa. Piatra de coral, care are culoarea coralului din natura, poate fi intalnita in urmatoarele nuante: alb, rosu, roz si, considerat regele coralilor, negru. Dat fiind aspectul poros, si greutatea acestuia este influentata, ca atare, aceasta piatra, chiar si slefuita, este usoara. Ba mai mult, in comparatie cu alte pietre, este calda si placuta la atingere.
Denumirea sa provine din grecescul “korallion” care inseamna “coral rosu”. Iar acesta se poate intalni in jurul Australiei, in arhicunoscuta bariera de corali, dar si de-a lungul tarmului Marii Mediterane, Japonia, Hawai si in arhipelagul Malaezian.
In erele antichitatii, coralul era considerat o piatra purtatoare de puteri talismanice atat de puternice, incat nu mai avea nevoie nici macar de inscriptiile si de simbolurile caracteristice acestor talismane. Ca sa arate cat de puternica, aceasta piatra de coral era folosita in vrajile contra focului si naufragiului. Se spunea ca are puteri foarte mari in aceste domenii.
Romanii, considerau coralul un talisman al copiilor, care ii pazea de lucruri rele, dar si credeau in diagnosticarea unui bolnav prin schimbarea culorii. Ba mai mult, se credea ca fereste posesorul de muscaturi de sarpe. Egiptenii il venerau la fel de mult, si la fel si triburile celtice.
Toate pietrele semipretioase au legaturi stranse cu astrele. Astfel s-a constatat ca piatra de coral isi declanseaza puterile benefice asupta persoanelor din zodiile berbec, taur, balanta si pesti. Mai exact, asupra persoanelor nascute in lunile februarie, aprilie, octombrie si noiembrie. Ca si planeta guvernatoare, Marte este cea care domina coralul.
Daca ne indreptam catre zodiacul chinezesc, descoperim legaturi si cu acesta, iar anii corespunzatori maimutei ii corespund coralul alb, iar cei corespunzatori caprei, coralul rosu.
Se recomanda cu incredere sa oferiti aceasta piatra sau obiecte confectionate din ea la aniversarea de 35 de ani, fie ca este vorba despre nastere, fie despre casnicie. Ba mai mult, a fost atat de indragita, incat a fost denumita piatra nationala a Marocului.
Toate culorile de coral au un rol protector puternic asupra persoanelor cu care poate sa se conecteze, dar in special asupra copiilor si batranilor, iar ca si efect asupra altor vietati, coralul protejeaza chiar si plantele. Agatat in copaci, acesta protejeaza recolta si ajuta pomii fructiferi sa dea un rod bogat.
V-am spus ca protejeaza, dar nu v-am spus impotriva caror lucruri ne protejeaza. Coralul ne protejeaza importiva acctidentelor si jafurilor, evenimente foarte neplacute si care pot sa ne marcheze atat sufleteste cat si fizic. Tot asa, coralul de orice culoare ne poate mari abilitatile intelectuale in general, dar in special campul energetic, intelepciunea, diplomatia, intuitia, imaginatia, comunicativitatea, creativitatea, judecata, respectul de sine, concentrarea, ratiunea si curajul. Dar poate si reduce sentimentul de frustrare si resentimentele. Deochiul este un efect de care tuturor ne este frica si nu stim cum sa il indepartam. Coralul este perfect pentru asta.
Fiecare varietate de coral are beneficii in plus fata de ceea ce tocmai v-am prezentat. Coralul alb ne protejeaza in calatoriile pe mare, ne poate relaxa si ne poate aduce armonia de care avem nevoie in familie sau in cuplu. Tot el este cel care umple golurile aurei. Coralul roz ne poate aduce iubiri platonice si prietenii, dar de aceasta data nu platonice, ci reale. Beneficiile coralului rosu sunt de natura pozitiva, deoarece stimuleaza creativitatea, pasinuea intr-un cuplu sau pasiunea de care avem nevoie atunci cand ne apucam de un lucru, iubirea care ne face atat de mult bine, optimismul, intelepciunea si entuziasmul, toate acestea sunt stari care ulterior ne aduc bunastare si fericire. Nu in cele din urma, coralul negru, regele coralilor, asa cum l-am numit mai devreme, absoarbe energiile negative si ne confera pacea sufleteasca. Cu asa beneficii, titulatura sa este perfect acordata.
Pe langa toate acestea, efectele coralului sunt si de natura medicala, chiar daca nu multa lume accepta aceasta atribuire. Cazurile in care coralul are efecte benefice sunt cele legate de sistemul muscular, sistemul circulator impreuna cu cel cardiac, sistemul reproducator, tiroida, metabolism, maduva spinarii si nervii spinali, sistemul osos, splina, timus, bila. Ca si diagnostice si simptome, coralul are efecte benefice asupra cazurilor de infertilitate, leucemie, constipatie, eczeme, insomnie, astm, cosmaruri, indigestie, lipsa poftei de mancare, dar si obezitate, colici, stari de voma, anemie, varice, hemoragie, artrita, febra sau tulburari sexuale.
Cu toate ca are efecte benefice asupra problemelor cardiace, persoanele hipertensive trebuie sa se fereasca de el, pentru ca nu ii ajuta, daca sunt dintre acele persoane asupra carora coralul are efect.
Iar cum toti ne temem de efectele imbatranirii, acum am gasit acea salvare mult asteptata. Acel izvor al tineretii. Acesta este piatra de coral. Ea ne ajuta foarte mult in aceasta privinta si ne ofera suportul moral de care avem nevoie, pe langa beneficiile fizice.
Trebuie sa avem grija foarte mare cu piatra de coral pentru ca, avand in vedere compozitia sa, aceasta se zgarie destul de usor. De aceea este si interzisa purificarea cu sare. Sarea avand o granulatie mai tare, o va zgaria foarte tare, fapt care ii va reduce frumusetea si dimensiunile, dupa mai multe repetari. In plus, trebuie sa fie ferita de caldura excesiva, transpiratie sau produse cosmetice care o pot decolora. Asadar, se curata doar cu apa rece si apoi se expune foarte putin timp la soare. Daca totusi isi pierde din culoare, aceasta se poate recapata prin scufundarea in apa oxigenata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu