vineri, 6 februarie 2015

Un cristal cu proprietăți divine - Acvamarinul

Cel mai mare acvamarin din lumeAcvamarinul (l.latină aqua marina = „apă de mare“) este o varietate a berilului, mineral din grupa alumosilicaților. Acvamarinul cristalizează în sistemul hexagonal, având formula chimică Be3Al2Si6O18, duritatea 7,5-8 și densitatea 2,6-2,9. Culoarea depinde de conținutul în titan sau fier (albastră spre verzui deschis). Căldura sau lumina puternică pot determina schimbarea culorii cristalului. Este o piatră semipretioasa  apreciată și căutată.

Cel mai mare acvamarin din lume este cel descoperit în Brazilia în 1910, având o greutate de 110kg, 520 000 carate și o transparență perfect

În vechime, se spunea că acvamarinul este o piatră a curajului, care proteja călătorii pe apă. 

   Numit şi ”piatra curajului” sau ”piatra marinarilor”, acvamarinul pentru navigatorii din antichitate era considerat un adevărat talisman norocos deoarece credeau că îi protejează de mânia lui Neptun (Poseidon în mitologia greacă, cel foarte uşor de iritat), de furtuni, de rău de mare, de înec şi le aduce noroc în activitatea lor, fie pescuit, fie expediţii războinice.

Aduce noroc scorpionilor

   Acvamarinul este talismanul norocos al Scorpionului și protector al celor născuți în lunile ianuarie, martie și octombrie

   Se crede că acvamarinul își va proteja purtătorul în timpul călătoriilor  sale pe apă sau în aer. De asemenea, piatra semiprețioasă va ajuta la împăcarea cuplurilor separate și la legare de noi relații.
Energia pozitivă a acvamarinul reduce teama, anxietate și alungă coșmarurile. Piatra semiprețioasă este în special recomandată actorilor și oratorilor – alungând tracul.
   Acvamarinul are chiar proprietăți magice, ajutând la echilibrarea organismului, fiind benefic pentru sistemul imunitar și având un puternic rol protector asupra purtătorului.

Acvamarinul îți poartă noroc în dragoste

   Acvamarinul poate readuce armonia în cuplu. Albastrul său intens te va ajuta să îți limpezești gândurile, să îți comunici mai bine gândurile, cu mai mult calm și într-un mod rațional. Energia acvamarinului te face mai înțelegător și mai creativ pentru a găsi rezolvări la neînțelegerile care apar.
   Acvamarinul are o influență benefică asupra cuplurilor căsătorite, energia sa asigurând o căsătorie lungă și fericită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu