sâmbătă, 21 februarie 2015

Piatra romanilor - Bronzitul



Bronzitul a fost denumit dupa culoare pe care o are.Este o varietate a unui mineral comun numit Enstatit sau Hypersten și face  parte din clasa silicaților.
 Bronzitul are o culoare maro inchis cu urme metalice sau sclipitoare, cu un luciu metalic
Provine din India, China, Rusia, Germania, Norvegia, Australia de Vest, Noua Zeelandă și evident Brazilia. A fost folosit în antichitate de greci și de romani ca bijuterie și piatră vindecătoare.Se spune ca Romanii foloseau "pudra" de bronzit pentru a-i proteja de boala  si ca tratament eficient in intarirea nervilor.
  Sclipirile metalice din structura pietrei confera un aspect elegant. Este o piatra recomandata celor care vor un pic de culoare intr-o viata gri, celor care asteapta de undeva o schimbare, celor prea coplesiti de banalul cotidian. Este o piatra care te face sa te bucuri de frumusetile mici ale vietii, care te ajuta sa vezi dincolo de aparente, sa nu te impovarezi de monotonia inconjuratoare. Este o piatra recomandata celor care se simt impovarati de griji si necazuri, oferindu-le o raza de speranta si de culoare; este piatra care da stralucire vietii lipsite de nuante.
   Bronzitul intareste nervii, rezistenta impotriva stresului, pastreaza pacea interioara, imbunatateste rezistenta si duritatea oaselor, mareste capacitatea de concentrare si determinarea.
   Ajuta purtatorul sa inteleaga ce e mai bun pentru el, sa actioneze prudent si pragmatic in situatii extreme, sustinand si mentinand controlul asupra actiunilor purtatorului in luarea deciziilor favorabile, rapide, utile vietii de fiecare zi; ajuta in tranzitiile ciclurilor de viata, de la un ciclu la altul, de la copilarie la adolescenta, de la tanar la adult, de la pubertate la menopauza.
   Bronzitul ajuta purtatorul sa actioneze prudent si pragmatic in situatii extreme, este foarte bun pentru problemele respiratorii cauzate de poluarea naturala, atenueaza durerile, rigiditatea musculara sau spasmele musculare, benefic la varste inaintate, limiteaza simptomele imbatranirii (ofera o imbatranire frumoasa), benefic in afectiunile pielii (pastreaza pielea supla), ajuta in eruptii cutanate, alergii, cosuri, herpes, sciatica, in caz de ulcer, lupta impotriva infectiilor.
   Armonizeaza fluxurile de energie si actioneaza ca un scut pentru suflet, functioneaza ca un filtru de influente externe si protejeaza sufletul de durere si depresie; faciliteaza recunoasterea valorii personale in cadrul serviciului, a grupului si de acceptare de catre semeni a utilizatorului in mod pozitiv; favorizeaza atitudinea de bunavointa, politete, bunul simt in relatia cu rudele, cu persoanele aflate la nevoi.
   Mentine nivelul sarurilor minerale din organism si sustine absorbtia fierului; stimuleaza echilibrarea alcalinitatii si aciditatii din organism (a PH-ului); faciliteaza asimilarea fierului; amelioreaza circulatia si calitatea sangelui (benefic in caz de anemie, de tensiune arteriala mica).
   Bronzitul se recomanda a fi purtat de catre cei care au nevoie de garantii, de certitudini, de lucruri foarte clare; de cei care lucreaza in domenii in relatie directa cu publicul, pantru a-i ajuta sa raspunda diplomat si amabil la orice provocare; a se purta in momentele de mare decizie, pentru a ajuta purtatorul sa puna in balanta avantajele si dezavantajele, argumentele pro si contra, pentru a face cea mai buna alegere.
    Leu, Balanță, Săgetător, Capricorn.
Din punct de vedere astrologic bronzitul armonizeaza cu zodiile: 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu