luni, 16 februarie 2015

Scutul impotriva energiilor negative - Aventurinul

aventurinul
Cristalul de aventurin este de fapt o forma compacta de cuart a carui principala caracteristica este culoarea verde ce poate varia de la nuante mai deschise la unele foarte inchise, adesea insotite de sclipiri argintii datorate minusculelor granule de mica incluse in piatra semipretioasa. Aventurinul este folosit adesea pentru bijuterii dar utilizarile sale sunt mult mai complexe asa dupa cum veti putea vedea.

Desi in general Aventurinul este cunoscut pentru culoarea sa verde, dar de-a lungul timpului s-a descoperit ca exista si alte varietati ale acestui cristal pornind de la portocaliu, galben ori rosu si terminand cu culori foarte rare precum maroniul sau nuanta piersicii. Ba chiar exista si o varietate albastra care, in ciuda faptului ca este foarte rara, este deosebit de frumoasa.

Numele acestui cristal are o origine destul de interesanta fiind rezultatul unui accident petrecut prin secolul XVIII. Pe atunci Venetia era un important centru de prelucrare a sticlei iar mestesugarii experimentau cu noi tipuri de sticla si modele de culori. Oarecum indirect, un eveniment ciudat a marcat istoria aventurinului. Odata, in timp ce prelucra sticla topita, un muncitor a scapat din greseala pilitura de cupru in compozitia sticlei, obtinand o combinatie foarte apropiata de cea a pietrei semipretioase de aventurin. Astfel s-a nascut numele „a ventura” care intr-o traducere aproximativa ar insemna accident norocos. Insa acest eveniment i-a facut pe unii sa incerce sa reproduca modelul pietrei-semipretioase folosind sticla si o combinatie de cupru cu alte minerale.

La fel de interesant este si faptul ca multi arheologi au descoperit in timp unelte antice, predatand perioada fierului, care erau construite din varietati de cuart, inclusiv din aventurin. Aceasta alegere facuta de inaintasii nostrii cu mai bine de doua milioane de ani in urma a fost probabil motivata de duritatea relativ ridicata a cuart-urilor ce permiteau o prelucrare primitiva pastrandu-si totusi rigiditatea astfel incat sa fie folosite pe post de unelte.

Confundat uneori cu jadul, cristalul de Aventurin a fost identificat pe aproape toate continentele locuite insa cele mai mari depozite ce se afla in exploatare se regasesc in Brazilia, India, Rusia, Chile si Spania.

Aventurinul este o piatra recomnadata pentru zodiile:  Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Fecioara, Balanta

EFECTELE ASUPRA PURTATORULUI:
Este o piatra a norocului, a sperantei si protejeaza impotriva energiilor negative,sau  "vampirilor energetici"
Stimuleaza: capacitatile mentale, perceptia, creativitatea, independenta, spiritul conducator, talentele creatoare, motivatia, curajul, decizia, calitatile de lider, vointa, actiunea, imaginatia, spiritul de independenta
Confera: echilibru, pace, inspiratie, energie, prosperitate, succes, noroc la jocuri de noroc, calitati de lider
Scade: frica, depresia, anxietatea, indecizia, emotivitatea, absorbtia energiei purtatorului de catre o alta persoana (puternic scut energetic)
Ajuta in: luarea deciziilor in momente critice, in momentele de tranzitie in cariera, la gasirea solutiilor si alternativelor noi, la exprimarea mai usoara a emotiilor, in perioade de mare durere sufleteasca
Recomandata pentru: conducatori, consilieri
Bun si pentru animale

Din punct de vedere al sanatatii aventurinul are un puternic rol curativ si fortifica organismul. Bun pentru plamani, inima, sistemul urogenital, ochi, piele, musculatura, circulatie sangvina. Induce somnul, scade febra, inflamatiile, migrenele, stresul, presiunea arteriala. Mareste acuitatea vazului. Ajuta la dezintoxicare de toxine, medicamente, droguri, alcool. Asezat in cada de baie, se spune ca are efecte vindecatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu